RotPot

De RotPot is een doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste, verse zuurkool maakt door middel van fermentatie. Ferme…wat? Fermenteren! Dat is een oude bereidingstechniek, waarbij gisten en bacteriën natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren. Omdat bij dit proces van 'edele rotting' gas vrijkomt gebruik je een waterslot zodat er niet teveel druk op de pot komt te staan. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Kijk, voel, ruik en proef hoe jouw zuurkool over tijd verandert tot een uniek en persoonlijk product.

Wat zit er in de doos?

  • 1 glazen pot
  • 2 deksels
  • 1 waterslot met plug
  • 1 krautmix (kant-en-klaar kruidenmengsel met zout)

Zelf voeg je nog een kleine kool van maximaal1 kg toe.

Hoe werkt het?

Fermenteren moet je even onder de knie krijgen, maar daar helpen we je bij. Volg de instructies op de doos en maak in tien stappen je eigen kruidige zuurkool. 

...Aan de slag!

Kopen!

De RotPot is online te bestellen. De snelste weg is via onze webshop. Je hebt de RotPot binnen een paar dagen in huis.

Koop jij je RotPot liever in de winkel dan kan dat natuurlijk ook. Of wil je de RotPot in je assortiment opnemen? Vraag dan de prijslijst op.

...Bestel 'm online!

....Verkooppunten


Vragen en tips

Heb je nog vragen? Kijk eens bij FAQ's. Natuurlijk kun je ook deelnemen aan één van de workshops. Zie de data op de agenda.

...Meer weten!

In English

Looking for a translation of the RotPot instructions?

...Let's go!