Producten

Onder de naam Ferme Kolen verkoopt Sanne verschillende 'Kraut'-variaties en een heerlijk pittige Kraut-chi (kimchi). De productie is grotendeels handmatig en we werken steeds met kleine, bijzondere batches. Omdat de kraut niet wordt gepasteuriseerd blijven de melkzuurbacteriën bij de juiste temperatuur doorfermenteren. Daardoor is de Kraut op ieder moment uniek van smaak. Eet je de Kraut rauw of slechts licht verwarmd? Dan profiteer je ook nog eens van de gezonde, pro-biotische eigenschappen ervan. De Kraut is onder andere te koop bij de markt van Rotterdamse Oogst (zie de agenda onderaan deze pagina) en natuurlijk in ons eigen proeflokaal op de Coolhaven in Rotterdam.

Tafelzuren

Fermenteren is een oude, ambachtelijke conserveringstechniek. Met hulp van gisten en bacteriën -met name de melkzuurbacterie- verzuur ik bekende en minder bekende groenten als kool, wortels, pastinaak, uitjes en pompoen. Fermentatie zorgt voor een langere houdbaarheid én een verrassende, frisse en volle smaak. Daarnaast zijn gefermenteerde groenten rijk aan vitamines en gezonde, pro-biotische bacteriën. 

Assortiment

Kraut

Onze gefermenteerde kool heeft een stevige bite en verdiende een passende naam. Kraut dus. Kraut is er in verschillende smaken:

  • Dille-Citroen
  • Curtido
  • Mosterd
  • Fenegriek
  • Jeneverbes
  • Blaukraut
  • Kraut-chi (kimchi)
Tafelzuur

Iedereen kent augurk en zure uitjes. Maar wij variëren met diverse groenten uit het seizoen, zoals:

  • Bloemkool
  • Hete tomaatjes
  • Pastinaak
  • Spruiten
Ferme Prik (gefermenteerde limonade)
  • Waterkefir Naturel 
  • Waterkefir Vruchten
  • Waterkefir Kruiden
  • Gember

Waar verkrijgbaar

Horeca

De Rotterdamse Kraut vond zijn weg naar het menu van:

Ben je geïnteresseerd in onze producten voor gebruik in de horeca of om te verkopen in een deli? Neem dan vrijblijvend contact op.