Keukenboeren foodlab

Beschik jij over:

  • een onbedwingbare drang om met eten te kliederen
  • een overproductieve moestuin
  • voldoende lef om je culinaire horizon te verbreden
  • vertrouwen in je eigen goede smaak en reuk
  • een vat vol creatieve ideeën over wat je allemaal met eten kunt doen
     

Dan zou deelnemen aan het foodlab weleens jouw nieuwe hobby kunnen zijn. 

In ons foodlab experimenteren wij met natuurlijke technieken en ingrediënten. We leren wat de grenzen en mogelijkheden zijn van het werken met bacteriën, wilde gisten en schimmels en worden regelmatig verrast door de uitkomsten. Vaak in positieve zin. 

Deze zomer richten we ons vooral op vloeibare fermentatie. Van bermbier brouwen tot vlierchampagne maken, van bietenkvass tot kefir en kombucha. Je bent van harte welkom om aan te schuiven.

Het foodlab vindt elke 1e dinsdag van de maand plaats en heeft steeds een eigen thema.

  • 6 mei: groente inleggen
  • 3 juni: bier brouwen van vlierbloesem, brandnetel, venkel en/of ander lekkers uit de tuin en berm.
  • 17 juni: vervolg bier brouwen: bottelen 
  • 1 juli: kefir en kombucha 
Overige foodlabsessies worden ingepland op aanvraag. In het voorjaar van 2015 volgt weer een nieuwe serie.

Vragen? Stuur even een mailtje!


Inclusief koffie, thee, ingrediënten, potjes en gebruik van overige materialen.


Locatie: in Rotterdam, of elders op aanvraag

Duur: 1,5 uur


Lees voor je je aanmeldt eerst de algemene voorwaarden.