Maak je eigen Kimchi

Nodig: 

  • RotPot met waterslot
  • 1x kimchimix 
  • 15 gram zeezout
  • 30 gram sojasaus (of tamari voor een glutenvrije variant)
  • 1 chinese kool
  • 3 of 4 stengels bosui
  • 1 wortel
  • 1 ui

Aan de slag!

Pak een mes, snijplank, grote kom en trek je handschoenen aan.

  1. Was de groenten. Verwijder en bewaar een buitenblad van de Chinese kool.
  2. Snijd de rest van de kool door de lengte in vieren en verwijder de onderkant. Snijd daarna in repen van circa 2 cm.
  3. Doe de kool, de Krautmix en sojasaus in de kom en meng. Het zout onttrekt vocht aan de groenten.
  4. Snijd in de tussentijd de ui in ringen en de wortel in dunne plakjes. Doe in de kom, hussel en laat afgedekt staan.
  5. Stop na een half uur het mengsel in de pot tot 4 cm onder de rand. Duw steeds goed aan.
  6. Snijd het bewaarde koolblad op maat en klem dat tussen de randen van de pot. Stevig aanduwen.
  7. Alle groenten en het koolblad moeten ondergedompeld zijn in het eigen vocht. Voeg eventueel water toe.
  8. Vul het waterslot tot halverwege de bollen met water en plaats het rode dopje terug.
  9. Duw de deksel op de pot en steek het waterslot ca 1 cm door het gat, niet ín het vocht maar erboven.
  10. Laat 4 tot 10 dagen op kamertemperatuur fermenteren. Proef of de kimchi naar wens is. Serveer direct of bewaar koud.

Koolmengsel over? Verwerk het in een pittige roerbakschotel. Lekker met wat rijst!