info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Fermentatie: de Essentie

3-DELIGE AVONDCURSUS FERMENTEREN LEREN

Dankzij fermentatie kun je verse producten lang bewaren en blijven de vitamines bewaard. Minstens net zo belangrijk: gefermenteerde etenswaren zijn verrassende en vaak gezonde smaakmakers op tafel! Naast kimchi en augurken, bekende voorbeelden van gefermenteerde groenten, zijn boter, kaas, en kombucha allemaal voorbeelden van geliefde, gefermenteerde producten. Als je eenmaal weet hoe je de betrokken micro-organismen moet managen, maak je voortaan de lekkerste fermentaties zélf.


PROGRAMMA:
We beginnen op de eerste avond met een korte les geschiedenis en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Wat gebeurt er eigenlijk precies met fermentatie? Welke bacteriën zijn goed en welke niet? Wanneer is je fermentatie klaar? Wat kun je allemaal fermenteren? Waarom is gefermenteerd eten vaak zo gezond?

De workshop biedt antwoord op vragen waar je als beginnend fermenteerders tegenaan loopt. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag met je eigen fermentaties, waarbij elke bijeenkomst een ander thema centraal staat. Ook krijg je recepten mee zodat je direct verder kunt. Want voor wie de basis eenmaal onder de knie heeft, gaat er een wereld van mogelijkheden open. Heb je nog niet alle nodige werkmaterialen in huis? Geen probleem: de belangrijkste zaken krijg je mee naar huis en de rest kun je vinden in ons winkeltje.

Je gaat naar huis met een berg inspiratie, een aantal lekkere recepten en natuurlijk meerdere potten en flessen die gevuld zijn met lekkers in wording. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is geduld.

Programma:

Week 1
Theorie: de basis
Praktijk: groentefermentaties
Opdrachten voor thuis

Week 2
Theorie: gezonde flora van grond tot kont
Praktijk: dranken fermenteren (zuivel, kefir/kombucha, gemberbier)
Opdrachten voor thuis

Week 3
Theorie: troubleshooting
Praktijk: proeverij en 2e fermentatie
Afsluiting
 


WAT KRIJG JE?

  • Koffie en thee

  • Een werkmap met de belangrijkste basisregels en verschillende recepten

  • Een RotPot fermentatiekit

  • Diverse zelfgemaakte fermentaties om mee naar huis te nemen
     


LOCATIE:
Flowers&Sours
Coolhaven 148A, Rotterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN:

  • Afmelden kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 2 weken van tevoren, bij afmelding vanaf 2 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 1 week van tevoren vervalt het recht op restitutie. Je kunt wel een plaatsvervanger sturen (wel graag van tevoren doorgeven).

  • Avondworkshops gaan definitief door bij deelname door minimaal 6 personen. Voor workshops overdag geldt een minimumaantal van 8 deelnemers.

  • Keukenboeren behoudt zich te allen tijde het recht voor om een workshop niet door te laten gaan. In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.

  • Deelname aan de workshops c.q. het gebruik van keukengerei en oven is op eigen risico.

Foto('s):
Opties:
Velden met een * zijn verplichte velden
Prijsinformatie:
Prijs per deelnemer:
€ 95,00
Aantal: Bestellen

Verzendkosten

€ 0,00 

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op en verkopen nooit gegevens door.