info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Groenten Fermenteren

Groenten Fermenteren

Groenten ondergaan een ware transformatie als je ze fermenteert. Bekende voorbeelden zijn zuurkool, augurken en tegenwoordig ook geliefd: kimchi. Het zijn smaakvolle etenswaren die tot stand komen door melkzuurfermentatie.
 

De belangrijkste tips bij deze vorm van fermenteren:

Gebruik zout. Varierend van 1,5% voor harde koolsoorten tot 5% voor sappige tomaten. Zout vormt een extra barriere tegen ongewenste indringers.

 

Sluit af van de buitenlucht. Melkzuurbacterien kunnen prima zonder, maar andere potentiele ziekmakers niet. Dompel je groenten volledig onder vocht en/of gebruik een deksel met waterslot.

 

Zorg dat overtollig gas kan ontsnappen. Bij de fermentatie ontstaat CO2. De druk kan daarbij enorm oplopen. Daarom werk ik bij voorkeur met een waterslot, of sluit ik de potten niet helemaal af.

 

Fermenteer op koele kamertemperatuur. Pas nadat er flink gebubbeld is, en je groenten zijn verzuurd, test je de smaak en zet je de pot koud. Of je fermenteert nog even verder.


Tip: Wil je wat meer variëren met groenten en kruiden? Koop dan een krautmix abonnement. dan ontvang je een pakket diverse kruidenmixen. De bijpassende recepten met groenten van het betreffende seizoen krijg je per mail toegestuurd, .

      24-06-2019 10:31     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op en verkopen nooit gegevens door.