info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

RotPot Kits

De RotPot is er in diverse variaties. Maak je keuze uit Zuurkool, Kimchi of Roomboter en karnemelk. Je kunt je RotPot vervolgens aanvullen met verschillende soorten kruiden en onderdelen.


Weergave:
 


Bezig met laden...
Ketchupmix: Spicey Manenwolf's

Ketchupmix: Spicey Manenwolf's

€ 7,50

Fermenteer je eigen ketchup met Ketchupmix Spicey Manenwolf's

Gefermenteerde tomatensaus is probiotisch, supersmaakvol, bevat weinig suiker maar is bovenal een superveelzijdig product. Heerlijk als ketchup bij de friet, als saus bij de BBQ, als basis voor de pasta, borsjt, of gekoeld als probiotische basis voor een heerlijke gazpacho.

Wat vind je in deze doos:

  • 1 ketchupspecerijenmengsel ‘Spicey Manenwolf’s’

Ingrediënten: gerookte rietsuiker, zeezout, kaneel, gerookt paprikapoeder, piment, chilipeper, kruidnagel. LET OP: kan sporen van gluten bevatten.

Deze ketchupmix is een co-creatie van RotPot en Manenwolf’s, twee Rotterdamse food-ondernemingen met een bijzonder verhaal.

Bekijk hier het filmpje waarin Sanne zelf ketchup maakt van rijpe tomaten: 
https://youtu.be/SeNl_wTNo8s

Add-on Gember

Add-on Gember

€ 7,50
Add-on Gember

Add-on Gember

€ 7,50

Door gember te laten fermenteren instaat een levende starter, de gemberbug. Je voegt steeds een beetje gemberbug toe aan een nieuwe hoeveelheid gemberlimonade om zo je eigen, bruisende gemberbier te maken.

Nodig: Een RotPot met kaasdoek.

RotPot Zuurkool

RotPot Zuurkool

€ 24,99
RotPot Zuurkool

RotPot Zuurkool

€ 24,99

De RotPot is een complete doe-het-zelf kit om zelf zuurkool te maken. 

Met de RotPot maak je thuis de lekkerste zuurkool door middel van fermentatie. Een oude conserveringstechniek, waarbij gisten en bacteriën de natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren.

Alles wat je nodig hebt zit in de doos, alleen de verse groenten voeg je zelf toe. Je kunt kiezen uit drie RotPot Zuurkoolvarianten met elk een eigen kruidenmix. Of neem ze allemaal!

Het fermenteren onder de knie? Varieer dan eens met andere kruiden en groenten. Denk bijvoorbeeld aan gefermenteerde wortels, bloemkoolroosjes of een mengsel van diverse groenten(restjes). 

 

Wat zit er in de doos?

  • een glazen Weckpot
  • een waterslot
  • twee deksels
  • kant-en-klaar kruidenzout

 

Ingrediënten kruidenmix:

Spannend: zeezout, venkelzaad, rode peper, kruidnagel, kardemom, kaneel

Zacht: zeezout, sumac, SESAMZAAD, tijm, oregano

Verrassend: zeezout, mosterdzaad, zwarte peper, jeneverbes en laurier. Allergeen: mosterdzaad

RotPot Kimchi

RotPot Kimchi

€ 24,99
RotPot Kimchi

RotPot Kimchi

€ 24,99

Complete kit om zelf kimchi te maken. De RotPot Kimchi wordt geleverd met een pittige kruidenmix.

RotPot is een complete doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste smaakvolle kimchi maakt door middel van fermentatie. Ferme…wat? Fermenteren! Een oude bereidingstechniek, waarbij gisten en bacteriën de natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren. 

Kimchi is een Koreaans gefermenteerd, pittig bijgerecht op basis van Chinese kool. In West-Europa is Kimchi inmiddels mateloos populair geworden. Je komt het product steeds vaker tegen in food trucks en restaurants. 

Met de RotPot maak je hem eenvoudig zelf. Alles wat je nodig hebt zit in de doos. Alleen de verse groenten voeg je zelf toe. En dan heb je nog maar een klein beetje geduld nodig want jouw zelfgemaakte kimchi is al na een kleine week klaar om gegeten te worden.

Wat zit er in de doos? 

  • Een glazen Weckpot 
  • een waterslot 
  • twee deksels
  • handschoenen
  • zout en kruidenmix

Ingrediënten Kimchimix: peperpoeder, suiker, gember en knoflook.

 

 


 

RotPot Roomboter

RotPot Roomboter

€ 24,99
RotPot Roomboter

RotPot Roomboter

€ 24,99

Complete kit om zelf gefermenteerde (kruiden)boter en karnemelk te maken. De kit komt met kant-en-klaar kruidenzout en een bacteriestarter.

RotPot Roomboter is een complete doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste smaakvolle Rooomboter maakt door middel van fermentatie. Ferme…wat? Fermenteren! Een oude bereidingstechniek, waarbij gisten en bacteriën de natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren.

Deze RotPot variant wordt geleverd met een klassieke kruidenmix om de lekkerste verse kruidenboter mee te maken. Je proeft het verschil. En dan heb je nog maar een klein beetje geduld nodig want jouw zelfgemaakte boter is al na een paar dagen klaar om gegeten te worden. De karnemelk krijg je er als bonus bij, want die ontstaat als bijproduct tijdens het 'karnen' van de boter.

Vind je zelf boter maken leuk, en wil je een andere smaak toevoegen, dan kun je er eindeloos mee variëren. Maak een gezouten roomboter, of juist ongezouten. Of voeg eens een klein beetje spaanse peper toe voor een pittige kruidenboter.

Wat zit er in de doos?

1 glazen weckpot
1 deksel
1 kaasdoek van biologisch katoen
1 flesje van PET 
Klassieke Kruidenmix
Bacteriestarter


Botermix Klassieke Kruiden
Ingrediënten:

Zout, bieslook, SELDERIJ, kervel, peterselie, ui, knoflook.
Allergenen: selderij

RotPot Bubbels

RotPot Bubbels

€ 24,99
RotPot Bubbels

RotPot Bubbels

€ 24,99

Appelbubbels maken met de RotPot

Door appel te laten fermenteren met specerijen ontstaat een fris, licht bruisend drankje. Door de korte fermentatieduur bevatten de bubbels weinig alcohol en is het een prima alternatief voor wijn of champagne. 
 

No Waste

Appelbubbels kun je ook maken van alleen de schil en klokhuis. Handig als je de appel al gebruikt hebt in een taart! 
 

Wat zit er in de doos? 

1x Kruidenmix 
1x Glazen pot 
1x Elastiekje 
1x Kaasdoek 
1x PH-strip 

 

Ingrediënten Bubbelmix ‘Sprankelende Kruiden’: 

Suiker, kaneel, venkelzaad, kardemom. 
Nettogewicht: 22 gram. 

 

Gefermenteerde drank

Om thuis fermenteren nóg makkelijker te maken, heeft Sanne van Keukenboeren de RotPot ontwikkeld. Met de RotPot maak je als een echte thuislaborant de lekkerste producten met weinig middelen. Na de zuurkool en kimchivariant waarmee je groente kunt fermenteren, de roomboterversie voor karnemelk en roomboter, is er nu dus de eerste drankenvariant: RotPot Bubbels. 

Vloeibare fermentaties kennen we vooral als bier, wijn en champagne. In Oost-Europa en Rusland drinken ze Kvass van oud brood, in Mexico zijn ze dol op Tepache, een drank van gefermenteerde ananas. Nu is er dus onze eigen poldervariant: Appelbubbels! Gewoon te maken met Hollandse appels. Het hele jaar verkrijgbaar, van lekker dichtbij. 

 

Fris met een twist

Appelbubbels is fris-voor-grote-mensen. Door de fermentatie krijgt het drankje een 'volwassen' smaak. Het doet denken aan cider, maar dan met heel weinig alcohol. Het uiteindelijke resultaat, inclusief het alcoholpercentage, hangt af van diverse factoren, zoals de actieve bacteriën en gisten in je drank, de temperatuur van de kamer en de fermentatieduur en zal daarom ook steeds anders zijn.
 

 

 


Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op en verkopen nooit gegevens door.