info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Sanne

Photo


De Fermentatiekoningin uit Rotterdam

Die geuzennaam dankt Sanne aan de reddingsactie die zij vorig jaar met een aantal andere partijen in de stad opzette om samen met een paar honderd Rotterdammers 60 ton overtollige witte kool van de onderschoffeldood te redden door er zuurkool van te maken.

Maar ook als je zelf een tuin hebt, is fermenteren een praktische manier om een grote oogst te kunnen verwerken. Thuis in eigen keuken kun je restjes makkelijk wegwerken door ze te transformeren tot tafelzuur. 
De oogst is wel eens kleiner of juist groter dan nodig volgens de contracten die boeren sluiten met groothandels en verwerkers. Het gevolg: prijsstijgingen, import of overschotten en verspilling. Want hoe logisch is het om de grillige natuur te dwingen in een vaste opbrengst per hectare?

Sanne draait het liever om. Een gevarieerde teelt met oog voor biodiversiteit is beter voor de bodem en leidt tot sterkere gewassen. Daarom gebruikt zij bij voorkeur biologische, lokale seizoensoogst en verrast jou met verschillende gefermenteerde producten door de jaargetijden heen.
Fijne bonus: fermenteren is gezond! Gefermenteerde groenten bevatten gezonde pre- en probiotocia. Bovendien neemt de voedingswaarde door fermentatie over de tijd toe.

Als dat geen win-win is...?

In de media

Sanne's workshops en de RotPot waren o.a. hier te zien:

 

Algemeen Dagblad, september 2017
Algemeen Dagblad, september 2017
Elle Eten, september 2017
Elle Eten, september 2017
Delicious Magazine 04-2018, maart 2018
Delicious Magazine 04-2018, maart 2018
Brandpunt+, december 2018
Brandpunt+, december 2018
Binnenstebuiten, december 2015
Binnenstebuiten, december 2015
Stadstuinieren, december 2018
Stadstuinieren, december 2018
Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op en verkopen nooit gegevens door.