info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Workshops

WORKSHOPS

Bij Keukenboeren volg je de leukste workshops van Rotterdam! Leer onder Sanne's leiding fermenteren. Kies voor een driedelige cursus die je kennis laat maken met de diverse mogelijkheden van fermentatie, of duik de diepte in met groenten, zuivel, dranken of brood. Kies je workshop, een datum en boek direct. Of koop een cadeaubon en verras de gelukkige met een origineel cadeau!

Wil je een workshop organiseren voor je eigen groep? Op een datum naar keuze? Neem dan contact op met Sanne via info@keukenboeren.nl.



Weergave:
 


Bezig met laden...
Cadeaubon Workshop

Cadeaubon Workshop

Waardebon voor een workshop naar keuze!

€ 45,00
Cadeaubon Workshop

Cadeaubon Workshop

€ 45,00

Geef je liefde, collega, familie een workshop Fermenteren cadeau! 

De workshops vinden meerdere malen per jaar plaats. Met behulp van de op de bon vermelde code kan het feestvarken een plek reserveren voor een workshop en op een datum naar keuze.

Na betaling via de website ontvang je een mailtje waarmee je een bon kunt downloaden en uitprinten. In een aparte mail ontvang je de unieke code die je op de bon kunt noteren. Strik erom en klaar! 

De bon is geldig voor alle workshops die op de agenda staan op www.keukenboeren.nl, mits er nog plaats beschikbaar is en tenzij anders is aangegeven.

Let op: de bonnen zijn éénmaal te gebruiken. De waarde van de bon wordt verrekend met het verschuldigde bedrag. Er kan ook worden gekozen voor een duurdere workshop, door bijbetaling van het extra verschuldigde bedrag. Indien de waarde van de bon hoger ligt, kan de workshop wel worden geboekt, maar wordt het verschil niet gerestitueerd.

 

Fermentatie: de Essentie

Fermentatie: de Essentie

Leer de fundamenten van het Fermenteren in deze 3-delige avondcursus. Van kimchi tot kombucha: hierna ga je zelfverzekerd aan de slag met diverse producten en technieken.

€ 95,00
Fermentatie: de Essentie

Fermentatie: de Essentie

€ 95,00

3-DELIGE AVONDCURSUS FERMENTEREN LEREN

Dankzij fermentatie kun je verse producten lang bewaren en blijven de vitamines bewaard. Minstens net zo belangrijk: gefermenteerde etenswaren zijn verrassende en vaak gezonde smaakmakers op tafel! Naast kimchi en augurken, bekende voorbeelden van gefermenteerde groenten, zijn boter, kaas, en kombucha allemaal voorbeelden van geliefde, gefermenteerde producten. Als je eenmaal weet hoe je de betrokken micro-organismen moet managen, maak je voortaan de lekkerste fermentaties zélf.


PROGRAMMA:
We beginnen op de eerste avond met een korte les geschiedenis en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Wat gebeurt er eigenlijk precies met fermentatie? Welke bacteriën zijn goed en welke niet? Wanneer is je fermentatie klaar? Wat kun je allemaal fermenteren? Waarom is gefermenteerd eten vaak zo gezond?

De workshop biedt antwoord op vragen waar je als beginnend fermenteerders tegenaan loopt. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag met je eigen fermentaties, waarbij elke bijeenkomst een ander thema centraal staat. Ook krijg je recepten mee zodat je direct verder kunt. Want voor wie de basis eenmaal onder de knie heeft, gaat er een wereld van mogelijkheden open. Heb je nog niet alle nodige werkmaterialen in huis? Geen probleem: de belangrijkste zaken krijg je mee naar huis en de rest kun je vinden in ons winkeltje.

Je gaat naar huis met een berg inspiratie, een aantal lekkere recepten en natuurlijk meerdere potten en flessen die gevuld zijn met lekkers in wording. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is geduld.

Programma:

Week 1
Theorie: de basis
Praktijk: groentefermentaties
Opdrachten voor thuis

Week 2
Theorie: gezonde flora van grond tot kont
Praktijk: dranken fermenteren (zuivel, kefir/kombucha, gemberbier)
Opdrachten voor thuis

Week 3
Theorie: troubleshooting
Praktijk: proeverij en 2e fermentatie
Afsluiting
 


WAT KRIJG JE?

  • Koffie en thee

  • Een werkmap met de belangrijkste basisregels en verschillende recepten

  • Een RotPot fermentatiekit

  • Diverse zelfgemaakte fermentaties om mee naar huis te nemen
     


LOCATIE:
Flowers&Sours
Coolhaven 148A, Rotterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN:

  • Afmelden kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 2 weken van tevoren, bij afmelding vanaf 2 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 1 week van tevoren vervalt het recht op restitutie. Je kunt wel een plaatsvervanger sturen (wel graag van tevoren doorgeven).

  • Avondworkshops gaan definitief door bij deelname door minimaal 6 personen. Voor workshops overdag geldt een minimumaantal van 8 deelnemers.

  • Keukenboeren behoudt zich te allen tijde het recht voor om een workshop niet door te laten gaan. In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.

  • Deelname aan de workshops c.q. het gebruik van keukengerei en oven is op eigen risico.

Groenten Fermenteren

Groenten Fermenteren

Groente fermenteren is duurzaam, gezond en lekker. En jij kunt het ook! Ontdek hoe vriendelijke microben groenten transformeren in smaakvolle en probiotische pickles.

€ 59,00
Groenten Fermenteren

Groenten Fermenteren

€ 59,00

PROGRAMMA:

De workshop begint met een kort lesje geschiedenis en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Vervolgens pak je rasp, mes en mandoline en ga je aan de slag.

We sluiten af met gefermenteerde hapjes en een drankje, en je gaat naar huis met potjes die gevuld zijn met lekkers in wording. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is geduld…
 

VEGGIE FERMENTATION

When microbes get to do their thing, ultimate plant power is what you get. Learn how to manage your wild culture of bacteria and yeast and make your own plant-based pickles.
 

***

WAT KRIJG JE?

  • Koffie, thee met wat lekkers erbij

  • Een hand-out met de belangrijkste basisregels en recepten

  • Een RotPot fermentatiekit

  • Diverse zelfgemaakte fermentaties om mee naar huis te nemen

  • Gefermenteerd hapje en drankje ter afsluiting
     

WAT KOST HET?

Meedoen kost €59,- incl BTW. Na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

ALGEMENE VOORWAARDEN:

  • Afmelden kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 2 weken van tevoren, bij afmelding vanaf 2 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 1 week van tevoren vervalt het recht op restitutie. Je kunt wel een plaatsvervanger sturen (wel graag van tevoren doorgeven).

  • Avondworkshops gaan definitief door bij deelname door minimaal 6 personen. Voor workshops overdag geldt een minimumaantal van 8 deelnemers.

  • Keukenboeren behoudt zich te allen tijde het recht voor om een workshop niet door te laten gaan. In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.

  • Deelname aan de workshops c.q. het gebruik van keukengerei en oven is op eigen risico.

Desem bakken met Bep

Desem bakken met Bep

Wat maakt desembrood zo bijzonder? En belangrijker: hoe maak je het zelf? In de workshop leer je alles over natuurlijke gisten, verschillende granen en meel, benodigde...

€ 65,00
Desem bakken met Bep

Desem bakken met Bep

€ 65,00

Geurig, smaakvol en een heerlijk krokante korst: het lekkerste, authentieke desembrood bak je zelf!

Of nouja, samen met Bep, je desemstarter.
 

WORKSHOP:
Wat maakt desembrood zo bijzonder? En belangrijker: hoe maak je het zelf? In de workshop leer je alles over natuurlijke gisten, verschillende granen en meel, benodigde werkmaterialen, het opstarten en onderhouden van een moederdeeg, het maken van luchtig deeg en het bakproces.


WAT KRIJG JE?
Na de workshop ga je naar huis met een warm en geurend, zelfgebakken broodje. Ook krijg je je eigen Bep in een bakje mee naar huis en een bakpakket. Je kunt dus direct van start in je eigen keuken. Als je haar goed verzorgt, kun je er jarenlang plezier van hebben!

De workshop is inclusief koffie, thee, boerenlunch met streekproducten en een wandeling naar de molen, door historisch Delfshaven. Bij slecht weer maken we onze eigen roomboter.


WAT KOST HET?
Voor €65,- incl BTW 

LOCATIE:
Flowers&Sours
Coolhaven 148A, Rotterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN:

  • Afmelden kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 2 weken van tevoren. Bij afmelding vanaf 2 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 1 week van tevoren vervalt het recht op restitutie. Je kunt wel een plaatsvervanger sturen (wel graag van tevoren doorgeven).

  • Workshops gaan door bij deelname door minimaaal 8 personen.

  • Keukenboeren behoudt zich te allen tijde het recht voor om een workshop niet door te laten gaan. In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.

  • Deelname aan de workshops c.q. het gebruik van keukengerei, fornuis en oven is op eigen risico.

Zuivel Fermenteren

Zuivel Fermenteren

Wie wel eens yoghurt direct van de boer heeft geproefd, weet: wat uit de fabriek komt smaakt lang zo lekker niet. Maar er is goed nieuws: wat de boer kan, kun jij ook!

€ 45,00
Zuivel Fermenteren

Zuivel Fermenteren

€ 45,00

WORKSHOP: ZUIVEL FERMENTEREN

Wie wel eens yoghurt direct van de boer heeft geproefd, weet: wat uit de fabriek komt smaakt lang zo lekker niet. Maar er is goed nieuws: wat de boer kan, kun jij ook.  En meer! Met eenvoudige huis-, tuin,- en keukenmiddelen fabriceren we een snoerloze oerversie van de yoghurtmachine. We leren je hoe je je eigen, zuivere zuivelcultuur kweekt, hoe je kefir maakt en je eigen boter karnt. Weleens gehoord van viili, filmjölk, piimä? Straks wel!

Je gaat naar huis met je eigen gekarnde boter, karnemelk, yoghurt-in-de-maak (of komt hem later ophalen) en een levende zuivelcultuur die je thuis door kunt kweken.
 

WAT KRIJG JE?

  • Koffie, thee met wat lekkers erbij

  • een levende zuivelcultuur 

  • zelfgebouwde 'yoghurt broedmachine'

  • potje zelfgemaakte yoghurt

  • een eigengemaakt potje boter 

  • flesje zelfgemaakte karnemelk

  • na afloop (online) fermentatiehulp-op-afstand 


WAT KOST HET?
Meedoen kost €45,- incl BTW. Na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

LOCATIE: 
Flowers&Sours,
Coolhaven 148A, Rotterdam


ALGEMENE VOORWAARDEN:

  • Afmelden kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 2 weken van tevoren, bij afmelding vanaf 2 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 1 week van tevoren vervalt het recht op restitutie. Je kunt wel een plaatsvervanger sturen (wel graag van tevoren doorgeven).

  • Avondworkshops gaan definitief door bij deelname door minimaal 6 personen. Voor workshops overdag geldt een minimumaantal van 8 deelnemers.

  • Keukenboeren behoudt zich te allen tijde het recht voor om een workshop niet door te laten gaan. In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.

  • Deelname aan de workshops c.q. het gebruik van keukengerei en oven is op eigen risico.

Fris! Gefermenteerde alcoholvrije dranken

Fris! Gefermenteerde alcoholvrije dranken

Ban de sinas en knikker de cola definitief het raam uit. Zelf maak je namelijk veel lekkerdere én gezondere frisdrank met hulp van wilde gisten en pro-biotische bacteriën.

€ 45,00
Fris! Gefermenteerde alcoholvrije dranken

Fris! Gefermenteerde alcoholvrije dranken

€ 45,00

FRIS!

Liever geen alcohol, uitgekeken op cola? Er zijn tegenwoordig steeds meer lekkere en gezonde alternatieven. Probiotisch, bruisend en lekker fris. En jij kunt ze zelf maken!

PROGRAMMA:
We gaan aan de slag met bijvoorbeeld een fris gemberbiertje, zwoele Mexicaanse tepache of een fruitige waterkefir. Je leert het proces opstarten, tips en tricks over hoe je een bacateriecultuur gezond houd maar ook hoe je je drankje veilig bottelt. De recepten krijg je aan het einde mee naar huis. Tot slot drinken we gezellig een glaasje huisgebrouwen prik.
 

WAT KRIJG JE?

  • Actieve startcultuur

  • je eigen brouwsel in-de-maak

  • recepten

  • koffie of thee bij aankomst

  • huisgebrouwen fris met gefermenteerd hapje na afloop
     

Algemene voorwaarden:

  • Afmelden kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 2 weken van tevoren, bij afmelding vanaf 2 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 1 week van tevoren vervalt het recht op restitutie. Je kunt wel een plaatsvervanger sturen (wel graag van tevoren doorgeven).

  • Avondworkshops gaan definitief door bij deelname door minimaal 6 personen. Voor workshops overdag geldt een minimumaantal van 8 deelnemers.

  • Keukenboeren behoudt zich te allen tijde het recht voor om een workshop niet door te laten gaan. In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.

  • Deelname aan de workshops c.q. het gebruik van keukengerei en oven is op eigen risico.

Bier Brouwen

Bier Brouwen

Anno 2019 wordt bier in alle delen van de wereld weer gebrouwen op kleine schaal. Het gaat weer om kwaliteit! Nog mooier is natuurlijk je eigen biertje.

€ 59,00
Bier Brouwen

Bier Brouwen

€ 59,00

WORKSHOP: BIER BROUWEN

De afgelopen decennia ging het vooral om kwantiteit, ten koste van de smaak. Anno 2019 wordt bier in alle delen van de wereld weer gebrouwen op kleine schaal. Elke stad, elk dorp zijn eigen craft-bier. Nog mooier is natuurlijk je eigen biertje.


OOK JIJ KUNT BROUWEN
Slechts drie ingrediënten, dat kan toch niet zo moeilijk zijn? Juist, maar voor een biertje dat helemaal klopt heb je wat wetenschap, gevoel en graag ook wat fantasie nodig. Paul is de brouwer, met bier nooit verder gekomen dan het aanrecht en schuur thuis maar dat is zijn voordeel. Daarbij is hij is ook nog eens levensmiddelentechnoloog en zal je geen onzin verkopen.


WAT GAAN WE DOEN?
De workshop geeft een complete instructie voor thuisbrouwen op kleine schaal. Gewoon in een soeppan, een broodzak en misschien een theedoek. De 5 litertjes die je deze avond brouwt kun je thuis desgewenst opschalen naar 20, 50, 100….

We gaan aan de slag met een licht zomerbier, een donker herfstbier en nog een experimentje. Aan het einde van de middag zijn de brouwsels klaar voor vergisting. Tussendoor moet natuurlijk een en ander geproefd worden. De emmers gaan mee naar huis. Acht weken later kun je de biertjes bottelen. 

In de tussentijd kun jij vast aan de slag in je thuisbrouwerij. Met twee eenvoudige ingrediënten, gerst en hop, zijn al tientallen verschillende biertjes mogelijk. Met kruiden erbij zijn de mogelijkheden schier oneindig en ook een eigen recept is gemakkelijk gemaakt.

 

WAT KOST HET?
Meedoen kost €59,- incl BTW. Na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.
 

ALGEMENE VOORWAARDEN:

  • Afmelden kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 2 weken van tevoren, bij afmelding vanaf 2 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 1 week van tevoren vervalt het recht op restitutie. Je kunt wel een plaatsvervanger sturen (wel graag van tevoren doorgeven).

  • Avondworkshops gaan definitief door bij deelname door minimaal 6 personen. Voor workshops overdag geldt een minimumaantal van 8 deelnemers.

  • Keukenboeren behoudt zich te allen tijde het recht voor om een workshop niet door te laten gaan. In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.

  • Deelname aan de workshops c.q. het gebruik van keukengerei en oven is op eigen risico.

Kimchi en zuurkool

Kimchi en zuurkool

Ook zo dol op kimchi of zuurkool? Fermenteren is duurzaam, gezond en lekker. Ontdek tijdens deze workshop hoe vriendelijke microben jouw kool transformeren in smaakvolle kimchi...

€ 45,00
Kimchi en zuurkool

Kimchi en zuurkool

€ 45,00

PROGRAMMA:

We beginnen met de basisregels en een kopje thee of koffie. Onder leiding van Keukenboeren Sanne ga je daarna aan de slag met je eigen zuurkool en kimchi.
 

VEGGIE FERMENTATION

When microbes get to do their thing, ultimate plant power is what you get. Learn how to manage your wild culture of bacteria and yeast and make your own kimchi and sauerkraut.
 

***

WAT KRIJG JE?

  • Koffie, thee met wat lekkers erbij

  • Een hand-out met de belangrijkste basisregels 

  • Een RotPot fermentatiekit

  • 2 zelfgemaakte fermentaties om mee naar huis te nemen
     

WAT KOST HET?

Meedoen kost €45,- incl BTW. Na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief.

ALGEMENE VOORWAARDEN:

  • Afmelden kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 2 weken van tevoren, bij afmelding vanaf 2 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 1 week van tevoren vervalt het recht op restitutie. Je kunt wel een plaatsvervanger sturen (wel graag van tevoren doorgeven).

  • Avondworkshops gaan definitief door bij deelname door minimaal 6 personen. Voor workshops overdag geldt een minimumaantal van 8 deelnemers.

  • Keukenboeren behoudt zich te allen tijde het recht voor om een workshop niet door te laten gaan. In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.

  • Deelname aan de workshops c.q. het gebruik van keukengerei en oven is op eigen risico.


Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op en verkopen nooit gegevens door.