info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

RotPot Instructies en FAQ's

Zelf zuurkool maken is een kunstje dat je even onder de knie moet krijgen. Volg de instructies op de doos en kijk naar de beelden hieronder. Heb je vragen? Bekijk of je je antwoord terugvindt bij de FAQ's hier onder. 

Recept voor kimchi

Read the instructions in English

Bovendien sta je er niet alleen voor: op Facebook vind je een actieve groep fermentatiefans, ervaringsdeskundigen en lotgenoten. Meld je aan, dan zie ik je daar!

 
Snijd de kool in dunne reepjes Voeg de krautmix toe aan de kool Kneed tot de kool vocht loslaat Doe het mengsel beetje bij beetje in de pot en duw goed aan Duw de kool onder het eigen koolvocht en verwijder eventuele uitstekende snippers Doe het deksel op de pot en vul het waterslot tot halverwege de bollen
DESEM, STARTDEEG, MOEDERDEEG, STARTER
 Hoe weet ik wanneer mijn startdeeg sterk genoeg is om mee te bakken?
 Moet ik mijn startdeeg steeds op dezelfde tijden voeden?
 Hoe weet je wanneer je starter is “overleden”?
Bloem en meel
 Wanneer gebruik je meel en wanneer bloem?
 Wat is het verschil?
 Waar koop je goede bloem en meel?
Vochtigheidsgraad
 Waarom is het deeg zo nat?
Materialen
 Is mijn oven geschikt om te bakken?
 Waarom werk je (wel/niet) met RVS, glas, plastic en/of aardewerk?
Bakken
 Waarom wil mijn brood niet (goed) rijzen in de oven?
 Mijn brood is nog nattig van binnen, hoe komt dat?
 Ik bak alleen maar hele compacte broden (bakstenen). Hoe krijg ik een luchtiger brood?
 Ik heb vooral gebakken lucht: hele grote gaten op rare plekken.
Smaak
  Mijn brood is zo zuur, hoe kan dat?
Fermenteren met de RotPot
 Wat is een waterslot?
 Waarom fermenteren?
 Moet ik de pot steriliseren?
 Moet het dopje op het waterslot?
 Hoe vol moet de pot? Zit er genoeg vocht in?
 HELP, Mijn groente drijft!
 Wanneer heb ik lang genoeg 'gekneed'?
 De pot stroomt over!
 De groente verkleurt
 Wat kan er nog meer in de RotPot?
 Mijn vraag staat er niet bij
Ketchup Add-on
 Is de suiker in het recept te vervangen door iets anders?
 Kan ik de suikers ook weglaten?
 Kan ik van alle tomaten ketchup maken?
 Moeten de tomaten biologisch zijn?
 Kan ik alle fermentaties/pekels als starter gebruiken?
 Wat moet ik doen als ik niets zie gebeuren in de pot of in het waterslot?
 Moet ik de ketchup in de koelkast bewaren als hij klaar is?
 Oeps, ik ben op vakantie gegaan en de fermenterende ketchup vergeten.
Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op en verkopen nooit gegevens door.